Bouw van de eerste jeugdbaan

Het eerste C-TRAK project van de MSCD is de jeugdbaan, in eerste instantie gebouwd voor het promoten op beurzen en events. Als ontwerp werd gekozen voor een enkelsporige ovaal met passeerspoor (station) en een afbuigend spoor als rangeer-/opstelsporen. Om het geheel wat uitdagender te maken, is ook een viadukt opgenomen. De totale oppervlakte van de baan is 1 x 3 meter geworden met het rangeerdeel van 1 x 0,5 meter.

De eerste fase was het bouwen van enkele bakken om het concept uit te proberen. Tegelijkertijd werd er een proefmodel gemaakt van de één van de tafelonderdelen om vast te stellen of alles paste.

Nadat de eerste modellen waren beoordeeld, zijn de overige bakken gemaakt, in het totaal 14. Ook het railmateriaal werd gekocht en alles werd provisorisch neergelegd. Vanwege het plaatsen op de speciale tentoonstellingstafels, zijn de bakken gemaakt van gelaserd triplex, zodat de kruisvormige uitsnedes gemakkelijk gemaakt konden worden. Voor C-TRAK is dit zeker geen vereiste.

Alle bakken werden geschilderd en voorzien van een vulling van hardschuim. Om gemakkelijk de bakken te herkennen zijn ze genummerd: A1-A6 (roze), B1-B6 (geel), C4 en D4

Nadat de bakken waren gedroogd kon worden begonnen met het aanbrengen van reliëf (het viadukt en de op- en afritten) en is de basis worden gelegd voor de scenery: strooigras aan de randen, zand aan de binnenkant van de ovaal, waar wat bebouwing moet komen. Te zien zijn de bakken A4 en A1.

Na het afleveren en monteren van alle tafels kon voor het eerst de baan in elkaar worden gezet.