Wat is C-TRAK

C-TRAK is een modulair systeem voor modelspoorbanen, gebaseerd op enkele standaard modules, standaard rails en plaatsing. Ondanks deze minimale standaard geeft het systeem een enorme flexibiliteit, terwijl modules toch onderling combineerbaar blijven. Het idee voor C-TRAK is gebaseerd op het vooral in de Verenigde Staten en Japan populaire T-TRAK (www.t-trak.org), maar dan gebruik makend van de geometrie van C-rails van Märklin; vandaar de naam. Een dergelijke standaard maakt het mogelijk om zowel thuis, in verenigingsverband als op (inter)nationale tentoonstellingen grote banen te realiseren.

C-TRAK modules kunnen kleine diorama’s zijn met standaard C-rails, Trix gelijkstroomrails of de kunststof rails behorend bij het my world programma van Märklin, die alle dezelfde maten hebben. Vanwege hun beperkte afmetingen zijn de modules goedkoop, snel te maken en gemakkelijk te vervoeren en op te bergen.
De modules zijn ontworpen om op normale tafels te leggen (de oorspronkelijke T van T-TRAK), maar kunnen op ieder horizontaal vlak oppervlak worden opgebouwd, zoals de vloer, de tuin of juist hogere of lagere tafels. Het ingenieuze klik-systeem van Märklin zorgt ervoor dat banen gemakkelijk kunnen worden opgebouwd en afgebroken. Zo hoeft er in huis geen permanente plek te worden gereserveerd voor een spoorbaan. C-TRAK is een logische stap voor het bouwen van een baan; zeker ook voor, door en met de jeugd.

Het doel van deze website is om C-TRAK te introduceren bij iedereen die geïnteresseerd is om een modulaire baan of modules te bouwen. T-TRAK is enorm gegroeid sinds de start en C-TRAK heeft in Europa een enorm potentieel. Op deze site zijn verder links te vinden naar verwante onderwerpen, zonder commercieel belang.

Märklin, C-rails, Trix en my world zijn handelsmerken van de Simba Dicky Groep